Florbalistky z Kysuckého N. Mesta zdolali Spišskú N. Ves 3:1 na zápasy

09.04.2024 Celý región

Bratislava 8. apríla (TASR) - Florbalistky FBK Kysucké Nové Mesto získali premiérový titul v najvyššej slovenskej súťaži. O celkovom triumfe 3:1 vo finálovej sérii Hyundai extraligy rozhodli v nedeľu na palubovke Kométy Spišská Nová Ves, ktorú zdolali 6:3.

Skóre duelu otvorila v 17. minúte Alexandra Faktorová a hosťky si do konca prvej časti vytvorili trojgólový náskok 3:0. Domáce nezložili v druhej tretine zbrane a znížili na 2:3. V záverečnej časti ale Kysucké Nové Mesto odskočilo na rozdiel štyroch gólov a víťazstvo si už ustrážilo.

Pre Kysučanky ide o prvý majstrovský titul. V sezóne 2019/20 síce obsadili konečné prvé miesto na základe umiestnenia v ZČ, play off sa však nedohralo pre pandémiu koronavírusu a šampión nebol ustanovený. Čerstvé majsterky majú na konte aj jeden bronz zo sezóny 2018/19. Pre Kométu išlo o tretie finále po úspešnom v sezóne 2016/17 a premiérovom o rok skôr.

Finále Hyundai extraligy:

4. zápas:

ŠK Fbk Kométa Spišská Nová Ves - MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto 3:6 (0:3, 2:0, 1:3)
Góly: 36. Buková, 40. Hrabovská, 60. Talpašová - 17. Faktorová, 19. Šamajová, 20. K. Chupeková, 53. Dúbravská, 55. L. Chupéková, 57. Tvrdá, 242 divákov

/1:3 na zápasy, Kysucké Nové Mesto získalo titul/

hlasy po zápase /zdroj: SZFB/:

Laura Chúpeková, Kysucké Nové Mesto: "Pocity po zápase sú neskutočné, konečne sme to dosiahli. Celý rok sme makali na to, aby sme vyhrávali tieto zápasy, čo sa nám aj podarilo. Odnášame si veľký pohár domov a teším sa na to, ako s ním budem spať. Už v semifinále sme odohrali kvalitné zápasy a išli sme si za cieľom. Zaslúžili sme si vyhrať aj napriek prehre v treťom zápase."

Barbora Tallová, Spišská Nová Ves: "Po zápase je to samozrejme sklamanie. Verili sme, že si vybojujeme piaty zápas. Malé individuálne chyby rozhodli o tom, že tomu tak nebolo. Sme sklamané, chceli sme ešte zabojovať. V celej sérii rozhodli vonkajšie zápasy, kde sme mali minimálne jeden vyhrať. Chceli sme niečo dosiahnuť. Myslím, že vzhľadom na to, ako prebiehala celá sezóna je aj toto úspech ale ambície boli najvyššie."
 

Vyberte región